Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tercera concentració en suport dels refugiats

La tercera concentració en suport dels refugiats a la plaça de la Vila de Vilafranca manté una bona assistència malgrat la pluja i el fred.

Promoguda per el col·lectiu Solidaris la Granada i amb el suport de les ONG’s de Vilafranca i comarca aquest dimecres, el darrer del mes, i com ja va passat al novembre i desembre passats, s’ha fet una concentració reclamant a les administracions que posin més atenció en suport als refugiats. Malgrat el fred i la pluja la trobada va tornar a reunir un bon grup de gent, que va dipositar espelmes enceses a la plaça i que va escoltar la lectura d’un manifest.

El document apuntava que la crisi de la població refugiada és una conseqüència més, potser la més colpidora, d´un món bipolar que , de la ma del liberalisme econòmic més salvatge, fa més gran la bretxa que separa els més rics dels més pobres.

La fortuna individual de les 20 persones més riques de món iguala la quantitat de riquesa que es reparteixen 3600 milions de persones, la meitat de la població mundial.
El manifest també incidia en que la crisi de la població refugiada és una conseqüència més de la deriva mundial que s’intenta reconduir amb accions com la de Vilafranca.

Rafa Higueras, de Solidaris la Granada, apunta que el fred de l’hivern no fa més que subratllar que cal actuar immediatament. Higueras també considera que el fred d’aquesta setmana no tenia perquè evitar la resposta de la gent a la convocatòria d’aquest dimecres.

La concentració va acabar cantant la cançó Mediterràneo de Joan Manel Serrat.

La propera cita a Vilafranca serà el dimecres 22 de febrer. Abans, però, s’anuncien alguns actes en suport als refugiats. L’11 de febrer té lloc un macro concert al Palau Sant Jordi de Barcelona en el que hi actuaran els Castellers de Vilafranca i també a Barcelona el dia 18 de febrer es farà una manifestació. El mateix 18 de febrer a la Granada es farà un festival.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: