Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marcelo Desvalls, nou president de Qalidès, Terrers del Penedès

L’associació de cellers Qalidès ha escollit aquest divendres 20 de gener el seu nou president en unes eleccions realitzades a la finca Santa Margarida d’Agulladolç, a l’Alt Penedès.

Es tracta de Marcelo Desvalls, representant del celler Finca Viladellops, que substituirà a Mireia Torres després de quatre anys en el càrrec. Desvalls ocuparà la presidència els propers dos anys i es converteix en el tercer president en la història de Qalidès, associació nascuda l’any 2004 i conformada en l’actualitat per catorze cellers familiars.

Marcelo Desvalls és el propietari de Finca Viladellops, un celler que està vinculat a la història del Castell d’Olèrdola. Des del 2007 té la certificació 100% ecològica, i compta amb una llarga trajectòria en l’experimentació vitícola. Fa una aposta per les varietats autòctones que s’expressen de forma extraordinària en els sòls calcaris del Massís Garraf. Els seus vins són un referent dels vins de qualitat del Penedès.

Des de febrer de l’any 2013 la presidència de Qalidès ha estat ocupada per Mireia Torres, un total de quatre anys molt engrescadors per a l’associació de cellers del Penedès. Al llarg d’aquest període s’han realitzat una llarga llista d’activitats destinades principalment a promocionar els vins dels diferents cellers que integren Qalidès.

Una de les activitats més destacades i originals han estat els Speed Tasting, un nou format de tast àgil i modern que apropa el món del vi als nous consumidors. Se n’han celebrat un total de tres i han comptat amb la presència de xefs amb Estrella Michelin de la talla de Jordi Vilà i el reconegut xef italià Andrea Tumbarello. Més recentment s’han celebrat activitats d’allò més innovadores i divertides com van ser els “7 balls, 7 vins i 7 balls de swing” al conegut restaurant Bardot.

Els maridatges també han estat activitats destacades durant la presidència de Torres, i en són bona prova les col·laboracions amb restaurants barcelonins tan reputats com El Principal, l’Spoonik, el Louis 1865 de la Fàbrica Moritz o el japonès Fukamura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: