Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cloenda dels cursos de sommelier i promoció turística posa en valor la defensa del territori

Pere Regull i Miquel Agustí Torres defensen el Penedès i els seus trets diferencials, en producte i territori. L’aposta ha de ser un enoturisme que proposi iniciatives singulars.

L’Alcalde Pere Regull, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament de diplomes als participants en els cursos de Sommelier i Promoció Turística, organitzats per WINEBS. A l’acte, celebrat a l’Aula Magna de l’edifici de l’Enològica, hi ha intervingut Miquel A. Torres, president de Bodegues Torres, i Lluís Tolosa, escriptor i divulgador de la cultura del vi, autor de la Guia d’Enoturisme del Penedès.
Regull ha comentat que és important que es duguin formacions com aquesta, ja que és necessari preparar-se per els reptes del futur. Ha posat en relleu que al Penedès es fan bons productes i cada cop es té més clar que cal defensar el territori. Ha volgut posar de relleu el paper de l’enoturisme. En aquest sentit considera que els sommeliers són professionals que han de poder fer aquestes dos papers. L’Alcalde ha advertit que quan la crisi vagi deixant pas a la bonança, tornarà ha haver-hi la temptació de convertir el Penedès en magatzem de les àrees metropolitanes. Vindran pressions perquè tindran ofertes econòmiques que faran viables el seus futurs. Per això l’enoturisme i tot el sector vitivinícola ha de ser rentables.
Miquel A. Torres per la seva banda, ha destacat que la Carretera del Vi ja té 13 cellers, 7 municipis i 35km, amb un passaport conjunt i ha assolit 115.000 visitants des de maig 2015, amb molta presència de turisme internacional. Torres ha comentat que de rutes del vi n’hi ha moltes i que cal cercar trets diferencials que la facin encara més atractiva. L’aposta per el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic poden ser-ne un exemple. Aquest pot ser un valor afegit en cada celler. I funciona. La gent ho agraeix, considera Torres.
Per cloure, l’Alcalde s’ha mostrat satisfet d’haver tirat endavant l’Escola d’Enoturisme on es puguin tirar endavant aquests cursos que enalteixen el producte de la nostra terra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: