Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a la participació durant la Marató de Donants de Sang

La Marató de Donants 2.0 de Catalunya arrenca demà divendres i s’allargarà fins al 20 de gener als grans hospitals de Catalunya.

Demà i demà passat, també hi haurà marató a la seu de l’Ajuntament de Barcelona i al Palau de la Generalitat, que per primera vegada obren les portes per acollir els donants de sang. En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves de sang després de les Festes de Nadal, un període en què han baixat les donacions de sang al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, el fred i les malalties que s’hi associen i diversos festius intersetmanals.

El lema de la campanya és “La teva sang diu coses. Comparteix-les” i vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang. Un estudi del Centre d’Estudis d’Opinió ha posat de manifest que un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té.

A l’Alt Penedès hi haurà unitat mòbils del banc de sang a Santa Margarida i els Monjos aquest diumenge, aprofitant el mercat setmanal, i dimecres, a Sant Pere de Riudebitlles. A Vilafranca, la unitat mòbil estarà a la Plaça del Penedès el dilluns 6 de febrer, com cada primer dilluns de mes.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: