Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El SIAJ acosta el Servei de Voluntariat Europeu al jovent de Vilafranca

Aquest dimecres i en el marc de la nova assessoria de mobilitat internacional del SIAJ, es va presentar una Sessió informativa sobre Servei de Voluntariat Europeu.

Un acte amb l’objectiu de fer arribar als joves de la vila i la comarca les oportunitats que ofereix el programa europeu.

La xerrada-taller comptava amb la presència de dues voluntàries europees de l’associació Taller d’Art Cultura i Creació. Les joves van poder donar a conèixer la seva experiència i van poder interactuar amb els joves vilafranquins interessats en el programa.

D’altra banda el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, remarca el bon funcionament del servei d’assessoria en mobilitat internacional del SIAJ.

El regidor destaca que des de que ha tornat a posar-se en funcionament, el passat mes de maig,  s’han atès 425 persones. 106 de forma individual i la resta en sessions grupals.

Respecte al taller d’aquest dimecres, també hi participava el responsable de l’associació Taller d’Art Cultura i Creació que va explicar els detalls del

programa Servei Voluntari Europeu,  finançat a través del programa Erasmus+.

El programa permet a una persona jove o grup de joves participar activament en una organització a un país de estranger. Aquesta experiència ofereix a les persones joves voluntàries la possibilitat d’entrar en contacte amb altres cultures i idiomes, per dur a terme una tasca de voluntariat, en un ampli ventall de sectors, com el medi ambient, les temàtiques socials i les culturals.

A més a més, es tracta d’un programa que cobreix totes les despeses de la persona durant la seva estada així com el transport i el curs d’idioma del país de rebuda.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: