Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fires amb objectius a la butxaca

La diada ha vist el doblet dels dos bàsics de 9 i l’estrena del 5d8 dels Castellers de Vilafranca i el 7d7, el 5d7 i el 4de7 amb agulla dels Xicots de Vilafranca

Vilafranca ha acollit aquest diumenge la seva primera diada important de la temporada: la de les colles locals per les Fires de Maig. Com cada any hi han actuat els Castellers de Vilafranca i els Xicots perquè la Colla Jove de Vilafranca poques hores després d’haver anunciat la seva participació en la diada es va fer enrere i dissabte a la tarda va anunciar que rebutjava participar-hi per quart any consecutiu ja que en l’assaig de divendres “una part significativa de la colla va posicionar-se en desacord amb actuar en aquesta diada per diversos motius”. Verds i Xicots, doncs, han dut a terme una diada tradicional i no pas a l’antiga com estava previst en el cas d’haver-hi participat tres colles.

Doblet de 9 de color verd

Els Castellers han arribat a Fires de Maig havent estrenat els dos castells de 9, per tant no tenien cap pressió d’estrena de 9 per Fires cosa que, en certa manera, sí que havia passat en els últims anys.Ara bé, la plaça de la Vila sempre es mereix la millor actuació dels vilafranquins i, per tant, han apostat igualment per una estrena: en aquest cas del 5d8.

En primera ronda els Verds han descarregat el segon quatre de nou de la temporada, el primer a casa, que no es descarregava a la plaça de la Vila per Fires de Maig des del 2018. Ha estat un quatre treballat, un xic nerviós, i que ha mostrat que encara ha de rodar una mica més, però que s’ha completat amb solvència.

En segona ronda els Verds han fet un intent desmuntat de 3d9f, que han baixat quan ja era gairebé tot dalt i, quan hi han tornat, l’han completat però patint de valent sobretot a la descarregada. Ha estat un tres molt i molt treballat.

I, per acabar, els vilafranquins de la camisa verda han decidit apostar pel 5d8, el primer de la temporada, i que ha fet que es posessin a la butxaca la tripleta màgica. I, per acabar

Xicots amb gamma alta de 7

Els Xicots de Vilafranca s’han presentat a Fires de Maig amb l’ensopegada la setmana passada amb el tres de set amb agulla, però tenien ganes de demostrar que actuar a casa és molt important també pels de la camisa vermella. En la primera ronda han completat un tranquil 7d7, el primer de la temporada; en segona ronda han descarregat el tercer 5d7 de l’any i han acabat la ronda de castells amb el quatre de set amb agulla, que els ha fet signar la millor diada del que portem de temporada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: