Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 100 expositors es donen cita a les Fires de Maig, sense presència de maquinària agrícola

Les Fires de Maig de Vilafranca tenen lloc fins diumenge al recinte firal de la zona esportiva. Hi participen més cent expositors i la principal novetat és l’absència de la maquinària agrícola.

Les Fires de Maig de Vilafranca obrien les seves portes al públic a les deu del matí. L’aspecte que presenta el recinte firal és diferent al d’altres anys per l’absència del sector de la maquinària agrícola en aquesta cita multisectorial. Els fabricants i distribuïdors de maquinària agrícola del Penedès ja van anunciar la seva decisió de no exposar a les Fires de Maig de Vilafranca «en solidaritat amb les reivindicacions i la situació que està vivint el sector agrícola».

Pocs minuts després de les onze del matí tenia lloc la inauguració oficial de les Fires, a càrrec de l’alcalde i la regidora de Comerç, membres de la comissió de fires i altres autoritats.

Ja a l’interior del recinte, l’alcalde, Francisco Romero, reivindicava la rellevància de les fires i es posicionava al costat del sector agrícola.

Per la seva part, la regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, recordava que una cita com les Fires de Maig permet la interacció cara a cara en un context cada cop més impersonal.

Les Fires de Maig 2024 compten amb més d’un centenar d’expositors. Un 40%, 42 estands, són de comerç i serveis, amb una presència destacada d’empreses que es dediquen a instal·lacions energètiques.
És el cas d’Electrònica Mitjans Energia i Telecomunicacions, S.L. (EMET S.L.), que va ser fundada l’any 1976 a Vilafranca, i aposta per la presència a fires, com explica Marc Molina.

El pavelló firal acull els expositors del sector de l’automoció, amb un 33% del total. Des del sector apunten que tenen l’esperança que aquesta edició les coses vagin millor que l’any passat.
Francesc Andreu és el cap de vendes d’Autocam a Vilafranca, Vilanova i El Vendrell.

També al pavelló firal hi trobem l’espai Demo, amb diferents conferències programades, la parada dels administradors de la festa major de Vilafranca, on es pot trobar tot el marxandatge, i l’estand de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, des d’on oferim programació especial els tres dies de fires.

Un altre dels espais destacats és la plaça del Vi, a l’exterior que hi ha a tocar del pavelló de la Gamba i el semicobert. Allà, la Denominació d’Origen Penedès ofereix els seus vins i escumosos.

L’espai de la DO Penedès conviu amb una selecció d’expositors de formatges, embotits i altres productes artesans, així com mitja dotzena de foodtrucks amb diferents ofertes gastronòmiques.

A banda del comerç i els serveis, l’automoció i la gastronomia, les entitats també tenen un pes destacat a les fires.

El 8% dels expositors presents a les Fires de Maig són entitats que fan servir aquest cap de setmana per donar-se a conèixer, explicar els seus projectes a la ciutadania o captar nous usuaris. És el cas del Club Patí Vilafranca que com cada any ha instal·lat un estand per donar a conèixer l’escoleta d’estiu als més petits i contribuir així a que el club segueixi creixent. Ho explica el coordinador de l’escoleta, Fede Insenser.

En el cas del grup Entrem, les Fires els serveix per a fer visibles la seva tasca social i els nous projectes que engeguen. Ho explica el director d’Entrem, Oriol Gaspa.

Abans de la inauguració oficial però emmarcada en les Fires de Maig, l’Auditori Maria Rosa Juncosa acollia la conferència ‘Existeixen les persones tòxiques?’ a càrrec de l’experta en desenvolupament d’equips humans dins les organitzacions, Assumpció Salat. Salat parlava, entre altres coses, de la necessitat d’equivocar-nos.

La conferència formava part del cicle Desenvolupa’t per al desenvolupament empresarial i professional, organitzat pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca. Tota la informació referent a les fires es pot trobar a la pàgina web firesdemaig.vilafranca.cat.

La fidelització d’enguany a les Fires de Maig és similar a d’altres edicions, amb un 67% d’expositors que repeteixen i un 33% que hi participen per primer cop.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: