Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’executiu comarcal d’Unió lamenta que se’ls hagi exclòs de la reunió pel referèndum

El president de Executiu Comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya de l’Alt Penedès, Albert Peris, ha tramés un comunicat queixant-se del fet .

Albert Peris, ha tramés un comunicat queixant-se del fet que, tot i haver-ho demanat, Unió no fos convidada a la reunió que va convocar el president de la Generalitat la setmana passada.

Peris apunta que és una queixa per manifestar que esperen recuperar la pluralitat d’opinions, enfocaments i actuacions dins del catalanisme.

Unió recorda que el mateix Antonio Baños va assenyalar que  per prendre una decisió, calia una majoria qualificada que ell xifrava en el 55% , i la via unilateral no la te. Passat un any i quatre mesos la realitat s’ha anat imposant, i d’una manera o altre, s’ha anat comentant que calia ampliar la base del Procés i s’havien d’exercir accions per fer-lo créixer. Actualment el Procés s’ha fixat la celebració d’un referèndum, acció no contemplada en el programa electoral de Junts pel Sí ni la CUP, pactat o unilateral i per abordar aquest fet, s’ha convocat el Pacte Nacional sobre el dret a Decidir. Unió remarca que per sorpresa, tot i oferir-se, no ha estat convocada amb l’excusa de no tenir representació parlamentària.

Assenyalen que Unió sempre ha estat al costat del dret a decidir i recorden que té 3.500 militants al corrent de les seves obligacions i més de 200 regidors i 30 i pocs alcaldes, un al Penedès.

Segons el comunicat, no comptar amb aquest col·lectiu descobreix la pràctica del moviment independentista actual,  “O estàs amb el seu discurs, o ets l’enemic”.

Finalment afegeixen que UDC es un partit catalanista, nacionalista, però moderat, que creu que el millor per Catalunya es re-instaurar el diàleg, arribar a un pacte i aquest refrendar-lo legalment pel poble català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: