Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió Democràtica de Catalunya desmenteix que el 50% de la militància a la comarca hagi deixat el partit

El responsable de política comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya a l’Alt Penedès, Ramon Carbó, acompanyat del secretari de l’executiva comarcal, Albert Peris, ha volgut respondre les declaracions que la setmana passada feien els responsables de “Demòcrates de Catalunya” a Vilafranca. Principalment en relació a les baixes de militants d’Unió a la comarca.

Carbó ha remarcat que és cert que han perdut militants, però que les xifres queden molt lluny del 50% que es deia des de Demòcrates. HA explicat que no representen nin un terç de la militància, i que per contra del que deien, els més actius no han marxat ja que no s’han fet canvis a les executives. Carbó ha refermat que Unió manté la seva estructura bàsica a la comarca.

Els representants d’Unió a l’Alt Penedès han posat de relleu que la majoria de persones que han marxat ja no eren militants des de feia més de dos anys, que constaven com a simpatitzants de la formació. Carbó ha donat la xifra de 34 persones que s’han donat de baixa; i la de 80 militants en actiu a la comarca.

Ambdós han comentat que tothom sap que es tracta d’una reacció al resultat de la consulta interna que va fer el partit, en què va guanyar per el 51% la proposta que defensava la direcció. Consideren que els qui han marxat no han sabut acceptar el resultat democràtic de la consulta.

De cara a aquesta setmana, Unió continuarà amb els seus actes de campanya. Dimecres per exemple faran un acte amb l’ex-fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que recordem va ser cessat del seu càrrec per defensar la consulta del 9N.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: