Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja ha commemorat 110 anys a Vilafranca, i disposar del voluntari més veterà de Catalunya

Josep Maria Curto és voluntari de Creu Roja des de 1950, i anat vivint i adaptant-se a tots els canvis i evolució que ha sofert l’entitat en aquests més d’un segle de vida.

Divendres passat el Casino Unió Comercial de Vilafranca acollia la festa de nadal de Creu Roja a la comarca. Una celebració que es fa cada any per aquestes dates per agrair als voluntaris i voluntàries de l’entitat el seu suport; però que enguany tenia un doble caire especial per el fet de celebrar els 110 anys de l’entitat a la comarca i al mateix temps els 66 anys de voluntari de Josep Maria Curto. Aquest fet el converteix en el voluntari més veterà de Catalunya.
Per Curto aquesta doble celebració era també important.
Actualment la seva tasca principal és el repartiment de dinars que es fan a l’hospital per a les persones que reben aquest suport des de l’Àrea Social de la Creu Roja.
Aquesta mateixa adaptació als nous temps que ha fet Josep Maria Curto, l’ha fet la pròpia Creu Roja. Una entitats què, com remarca la presidenta de l’Assemblea Comarcal Àngels Matas, no seria el que és i no hauria arribat per exemple als 110 anys a Vilafranca i comarca sense la participació dels voluntaris.
La festa, que comptava amb l’acompanyament de música en directe d’un jove grup penedesenc que va anar engrescant els assistents a ballar abans de les celebracions i mentre anaven arribant els més de 150 voluntaris de tota la comarca que estava previst que s’acostessin a la festa en representació dels més de 300 voluntaris de Creu Roja a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: