Dimecres, 8 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un any més, el PTT d’Auxiliar de Vivers i Jardins dóna vida a la vinya gestionada pel Vinseum

Els 13 joves que participen en el projecte practiquen d’aquesta manera les tasques que cal fer a la vinya en aquesta època de l’any.

Els joves participants del Programa de Transició al Treball (PTT), en l’especialitat d’Auxiliar de Vivers i Jardins, han realitzat durant aquests mesos de novembre i desembre les tasques de poda d’una vinya propietat de l’Ajuntament de Vilafranca, i actualment cedida al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
La poda d’aquesta vinya, situada al davant del Complex Aquàtic, suposa un gran enriquiment del procés formatiu dels alumnes permetent-los conèixer de ben a prop las tasques que es realitzen a la vinya: treure les males herbes, les pedres, donar forma al cep, diferenciar els sarments vells dels que poden ramificar novament, ventilar el sòl, o desbrossar, entre altres.
Aquesta activitat, que s’està duent a terme en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, representa alhora un servei a la comunitat de la que ells mateixos es senten satisfets.
El Programa de Transició al Treball, que acull a 13 alumnes, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’Ajuntament de Vilafranca i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: