Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès debat el model energètic en unes jornades

Amb la voluntat de generar un debat seriós sobre el model energètic del Penedès han tingut lloc recentment a Vilafranca les jornades ‘Energia i Territori: on estem i cap on volem anar?‘

Sota l’organització de l’equip del projecte Eudemon, l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) i SOS Penedès i amb la col·laboració de Pro Vegueria Penedès, les jornades van reunir una vuitantena de persones a L’Escorxador.

Les jornades van posar de manifest la complexitat d’un debat que no s’acaba d’abordar i en el qual la població té dificultats per participar-hi.

Durant les jornades es van posar sobre la taula qüestions com la necessària implicació de les administracions locals, la convivència entre producció agrària i generació energètica i les urgències provocades arran de la crisi climàtica. Però també es va posar de manifest la necessitat de comptar amb una visió global que impliqui tota la vegueria del Penedès.

Des del projecte Eudemon han anunciat que prosseguiran els seus treballs, amb properes convocatòries al voltant de les possibilitats de l’agrovoltaica, instal·lacions de plaques sobre conreus, i del desenvolupament de comunitat energètiques en el marc industrial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: