Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Penedès se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb mig centenar d’activitats

El Penedès se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb mig centenar d’activitats

Totes les activitats que s’han programat es poden consultar a l’agenda en línia que hi ha al web de Patrimoni Cultural

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren enguany a Catalunya els dies 13, 14 i 15 d’octubre. Considerades l’esdeveniment cultural participatiu més important d’Europa, a Catalunya se celebra des del 1991 i les impulsa el Departament de Cultura amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

En el marc d’aquesta gran festa del patrimoni català, al Penedès s’han organitzat més d’una cinquantena d’activitats repartides per les quatre comarques que integren la vegueria: Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf. Entre d’altres, es faran jornades de portes obertes, visites guiades i teatralitzades, tallers i espectacles diversos. Totes les activitats que s’han programat es poden consultar a l’agenda en línia que hi ha al web de Patrimoni Cultural. El cercador permet permet buscar les activitats per diversos criteris com el municipi i la tipologia.

​Durant els tres dies de celebració, s’han programat arreu del país prop de 500 activitats i experiències per a tots els públics, organitzades per diferents entitats de 215 municipis catalans. Els tres dies de celebració, l’accés als monuments, conjunts històrics, museus, arxius i jaciments catalans serà gratuït així com les activitats programades.

‘Patrimoni viu’, el lema d’aquest 2023

El lema de l’edició d’enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

Són diverses les habilitats, els oficis i les professions que ens permeten conservar i salvaguardar el nostre patrimoni de moltes maneres diferents. La temàtica d’aquest any tracta d’examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

El lema “Patrimoni viu” vol donar l’oportunitat a les institucions, entitats i associacions que participen en les Jornades Europees de Patrimoni d’organitzar activitats que permetin fixar-nos més detingudament en el treball dut a terme pels guardians del nostre patrimoni.

L’accés a la cultura, una prioritat del Departament de Cultura​

L’accés a la cultura és una prioritat del Departament de Cultura. Per aquest motiu, es treballa per garantir que tothom pugui apropar-se al patrimoni fent-lo més social i accessible. Les Jornades Europees de Patrimoni garanteixen l’accés lliure als monuments, conjunts històrics, museus i jaciments catalans, fomenten la participació i afavoreixen l’accés al coneixement en un entorn lúdic i festiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: