Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP votarà en contra del pressupost perquè “no respon a les necessitats” de Vilafranca

La CUP votarà en contra de la proposta de pressupost en considerar que no respon a les actuals demandes i necessitats de la societat vilafranquina.

La CUP de Vilafranca considera que la proposta del govern municipal no respon a les demandes i necessitats actuals de la societat vilafranquina i per això no hi donarà suport al ple. També defineixen la proposta com a “fruit de la majoria absoluta” i en remarquen la manca de consens i diàleg que, segons afirmen, ja és una “tònica constant” en la manera d’actuar de l’equip de govern. Els regidors Marcel Martínez i Laia Santís han explicat que veuen la proposta de pressupost del govern sociovergent poc social, poc participativa i fruit de la improvisació.

La proposta de la CUP en matèria de pressupostos compta amb tres pilars bàsics: la participació ciutadana com a metodologia de treball, donar cobertura als serveis bàsics de les persones i una redistribució de les despeses. En el primer punt proposen recuperar la partida de pressupostos participatius, aprovada per la majoria del plenari en una moció de la candidatura presentada al 2008. També consideren imprescindible disposar d’un pla estratègic per definir el model de ciutat a llarg termini.

Pel que fa a la vessant social, des de la CUP recorden que encara vivim en una situació de crisi i emergència social i que els drets bàsics com l’habitatge, l’accés als subministraments bàsics o la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu no estan garantits.

 

Creuen que els ajuts actuals són insuficients i proposen més ajuts per avançar cap a un model de vila més just socialment. En matèria d’habitatge, insisteixen en complir la llei 24/2015, revisar el Pla d’Habitatge i posar a disposició de qui els necessiti els pisos buits dels bancs.

 

Altres mesures en matèria de drets socials serien reforçar l’Oficina Municipal del Treball, promoure més plans d’ocupació, introduir una partida per estudiar la viabilitat de crear uns serveis funeraris municipals i una altra per un estudi que serveixi per impulsar polítiques actives d’educació.

Finalment, des de la CUP volen que es redueixin les despeses i sous de regidors, càrrecs de govern i càrrecs de confiança i que se suprimeixin les dietes de l’alcalde. Per aquest motiu, proposen que les despeses de govern s’ajustin a la mitjana salarial de la població de Vilafranca i es redueixin un 20%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: