Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides ha celebrat la 50ena verema en la Festa del Soci, malgrat la pluja de diumenge

El celler Prunamala de Sant Sadurní d’Anoia ha acollit la commemoració dels 50 anys de la primera verema de Covides dins de la tradicional Festa del Soci que ha celebrat la cooperativa aquest diumenge

Durant l’acte, també s’hi ha presentat l’anyada 2016 del Xarel·lo i el Cabernet Sauvignon rosat Duc de Foix. L’acte, presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Meritxell Serret, ha servit per a commemorar la primera verema entrada a la cooperativa fa 50 anys.
La pluja i el mal temps no han aturat la celebració de la Festa del Soci de Covides amb una alta presència de socis. La cooperativa ha celebrat un any més la trobada dels seus membres al seu celler de Sant Sadurní. Durant l’acte, s’ha commemorat els 50 anys de la primera verema del celler. Aquesta celebració, s’uneix a la del 2014, quan el celler va complir el mig segle de vida.
A més, s’hi ha pogut tastar l’anyada 2016 del blanc Xarel·lo i el rosat Cabernet Sauvignon Duc de Foix. Durant el tradicional esmorzar, també s’ha presentat la nova anyada de l’oli Duc de Foix de la varietat arbequina de la Denominació Origen Siurana, que produeix Covides.
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha destacat la valentia dels agricultors per a desenvolupar la seva feina dia a dia malgrat que les condicions dels darrers anys no han estat del tot favorables. El president de Covides, Joan Marcé, comentava que s’aprofitava la presència de la consellera per tractar temes rellevants per la pagesia i la cooperativa.
En aquesta ocasió amb atenció per exemple relacionats amb el medi ambient i la producció ecològica.
Marcé comenta també que la Festa del Soci és també un punt de trobada per la massa social de la cooperativa.
A l’acte també hi han assistit altres representants del món vinícola i del territori com l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, que ha destacat la qualitat de Covides, com a eina per a consolidar el dinamisme de Sant Sadurní i el Penedès. També hi han estat presents el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; i el president de l’INCAVI, Salvador Puig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: