Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides encara el 2022 amb els dèficits estructurals i el canvi climàtic com a reptes

El preu del raïm, els costos de producció com a problemes estructurals del sector seran les principals preocupacions per el proper anys, sumant-hi la lluita contra el canvi climàtic.

Més d’un miler de persones es van reunir diumenge al matí a la seu de Covides a Sant Sadurní per tal de participar en l’anual festa del soci de l’entitat. El president de la cooperativa, Fèlix Galimany es mostrava satisfet d’haver pogut tornar a recuperar el format habitual amb l’esmorzar al patí del celler tot encarant ja l’època post-covid. Precisament tot el que ha comportat la pandèmia per el sector ha estat una de les principals llosses que ha hagut de suportar també la cooperativa al llarg d’aquests pràcticament dos anys.

De cara al 2022 Galimany apunta que els principals reptes seran treballar per solucionar el problemes estructurals del sector, com ara els preus del raïm i els costos de producció.

Aquesta situació viscuda durant el 2021, amb les restriccions per la Covid, però amb una verema que finalment ha estat bona, els fa ser optimistes. Malgrat tot però, Galimany remarca que caldrà veure també com els afecta la manca de matèries primeres de cara a l’embotellat i comercialització els propers mesos.

Entre la pagesia una de les principals preocupacions també de cara als propers anys és la lluita contra el canvi climàtic. Ja fa alguns anys que es van deixar notar els efectes de la poca pluviositat i moments puntuals d’altes temperatures. El viticultor Rafel Ramon apuntava que cal buscar alternatives i eines per continuar fent viables els conreus.

En la festa del soci d’aquest diumenge hi va participar també el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà.

Pere Aragonès en el seu parlament als socis va voler refermar el compromís del govern amb el sector alimentari, i els va donar suport per garantir que els preus del raïm garanteixin la continuïtat de les explotacions.

Tot i el vent i el fred que va fer diumenge l’activitat va ser novament un èxit de convocatòria, ja que després que no es pogués celebrar l’any passat hi havia ganes de tornar a trobar-se un cop acabada la verema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: