Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca signa la carta de compromís amb el turisme responsable

Vilafranca ha signat la carta de compromís amb el turisme responsable per millorar l’encaix entre les necessitats dels turistes i la sostenibilitat de la destinació.

La signatura de la carta implica l’assumpció d’un seguit de requisits que cal complir per a obtenir la certificació Biosphere, que reconeix aquelles destinacions turístiques que desenvolupen la seva activitat sota l’esfera de la rendibilitat econòmica, ambiental i sociocultural.

La capital de l’Alt Penedès serà la primera destinació que haurà de seguir els nous criteris basats en els 17 objectius de desenvolupament sostenible que marquen les Nacions Unides.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, considera que aquest compromís per promoure nous models de producció i consum turístics que afavoreixin la diversitat cultural, la millora social i el desenvolupament sostenible, serà positiu perquè “generarà més turisme, i per tant, activitat econòmica, però també incrementarà la qualitat de vida dels vilafranquins, que ens beneficiarem de les millores socials i mediambientals previstes en el pla d’acció”.

 

Vilafranca obtindrà la certificació Biosphere després d’un procés que s’inicia amb una diagnosi i el desenvolupament d’un pla d’accions per complir tots els requisits necessaris. Uns requisits totalment transversals que van des de minimitzar l’ús de productes químics a prioritzar la contractació de productors locals o d’empreses d’inserció.

 

Amb la signatura de la carta, l’Ajuntament de Vilafranca expressa el compromís a llarg termini d’avançar cap a un nou model de desenvolupament turístic, basat en la sostenibilitat, la diversitat cultural i la responsabilitat social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: