Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’adhereix al Big Draw amb sis tallers gratuïts per a tothom

El Big Draw és una organització d’educació artística que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la invenció.

Després de la bona experiència del juny del 2015 amb el Temps de Gargot, activitats relacionades amb el dibuix i la il·lustració i emmarcades dins dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana, Vilafranca s’adhereix enguany a The Big Draw Festival.

El Big Draw és una organització d’educació artística que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la invenció. Va néixer a Londres l’any 2000 i s’ha anat estenent amb diverses iniciatives arreu del món. Des de l’any 2009, el Museu Picasso de Barcelona celebra l’esdeveniment amb una jornada de dibuix participatiu.

Ara, el Big Draw arriba a Vilafranca en una jornada concentrada de dues hores. Serà el dissabte 22 d’octubre de cinc a set de la tarda a diversos espais del centre i comptarà amb sis tallers gratuïts i adreçats a tothom que aniran a càrrec de l’escola d’art Arsenal, el col·lectiu d’il·lustradors Gargot el centre d’expressió plàstica Zig Zag i Les Matinals de Dibuix Domèstic. La idea fonamental és que gent de totes les edats s’animi a dibuixar.

 

Una altra de les idees que planeja és el fet de treballar en xarxa. En molts casos, els dibuixos dels participants s’uniran per crear una obra més gran.

El Big Draw a Vilafranca es va començar a gestar amb la iniciativa del Temps de Gargot, organitzat pel Col·lectiu Gargot en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana. El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort destaca que la capitalitat ha deixat pòsit, en aquest cas.

Els tallers seran diferents entre ells. L’Escola Municipal d’Art Arsenal proposa el taller ‘Crea traç en xarxa’ al Pati de la Capella Sant Joan: dibuix a través de les eines de les noves tecnologies on tots els participants contribuiran a la creació d’un gran dibuix automàtic. Al carrer d’en Coll, dos dels artistes del Col·lectiu Gargot oferiran un taller de grafit: faran un mural a la paret del darrere de l’antic cinema Bogart relacionat precisament amb el cinema. El tercer taller té lloc a la Plaça de Santa Maria i va a càrrec del centre d’expressió plàstica Zig Zag: serà un taller de dibuix de gran format amb anilines i ceres. La quarta proposta és la de les Matinals de Dibuix Domèstic a la plaça del Campanar per explorar i inventar eines per dibuixar més enllà de la mà amb l’objectiu de fer una creació col·lectiva. Al Claustre de Sant Francesc, l’Anna Mongay, l’Eva Sans i la Muntsa González del Col·lectiu Gargot i tots aquells que les vulguin acompanyar dibuixaran “A través de la finestra”, en un taller de dibuix sobre plàstic transparent. Finalment, Ricard Aranda, Sònia Cabestany i Mercè Galí, també del Gargot, intentaran fer perdre la por a dibuixar un retrat amb el taller “galeria de retrats”, davant del Palau Baltà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: