Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull destaca que la bona gestió de l’Ajuntament permet congelar per quart any els impostos

Aquest matí l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, i del regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha convocat als mitjans de comunicació.

Han exposat quina és la proposta del govern per a les taxes i els impostos municipals de l’any vinent. El plantejament és de congelació dels impostos i taxes. L’alcalde remarca que ho fan per quart any consecutiu, en un període de temps en el que s’han mantingut tots els serveis municipals, que han augmentat les dotacions de caire social, han pujat les despeses en subministraments i l’Ajuntament de Vilafranca ha pogut reduir el seu endeutament, mantenint un capítol d’inversions cada any.

Tot plegat ha estat possible per la que Regull ha qualificat de molt bona gestió econòmica.

D’altra banda el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, apunta que enguany s’ha fet un esforç per treballar conjuntament les ordenances i els pressupostos, i d’aquesta manera s’ha avançat el debat amb els grups de l’oposició. Sobretot perquè el pressupost del 2017 es considera clau per a tot el mandat.

Per la seva part el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, apunta que l’objectiu del govern no és recaptar més, sinó garantir els serveis. Assenyala que Vilafranca té una de les fiscalitats més baixes dels municipis del seu entorn, i per exemplificar-ho ha mostrat un quadre amb l’impost de l’IBI, on per la mitjana Vilafranca està per sota de municipis com Sitges, Vilanova, Igualada, Manresa o Sant Sadurní d’Anoia.

A banda de la congelació general, Ruiz, ha destacat que es redueix la taxa d’obertura per a noves activitats econòmiques, amb l’objectiu de crear més llocs de treball.

La taxa ja es va reduir el 2016 en un 40% i pel 2017 es proposa una baixada del 25%.

Elm regidor d’hisenda ha destacat també la congelació del preu de l’aigua i el fet que a moltes taxes i ordenances s’apliquen bonificacions socials per col·lectius com famílies de més de 4 membres, jubilats o persones en situació d’atur i rendes baixes. Les ordenances es portaran a aprovació en el ple del dimarts de la setmana vinent i l’objectiu del govern es portar a aprovació els pressupostos del 2017 en el ple municipal del mes de novembre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: