Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les sessions ordinàries de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola es convocaran cada dos mesos

Les sessions ordinàries de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola es convocaran cada dos mesos

Amb els vots favorables d’ApO i d’ERC i el vot en contra de CiU, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat modificar el règim de sessions plenàries del consistori, que seran cada dos mesos.

Fins ara, els plens ordinaris es convocaven cada tres mesos. En el ple d’aquest dilluns també es va aprovar per unanimitat la creació formal de Comissió Informativa d’Assumptes del Ple, que es reunirà amb presència d’un representant de cada grup la setmana anterior a la celebració del ple per tractar les propostes d’acord que es traslladen al plenari.
L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, exposava que les mesures busquen tenir una major proximitat amb l’oposició i crear més diàleg. ERC va votar a favor de formalitzar la creació de la Comissió Informativa, tot demanant al govern que es retirés la previsió de que els punts tractats en la comissió es sotmetrien a votació. Pel que fa a la periodicitat dels plens, des d’ERC es valora com un avenç que es passin a convocar cada dos mesos però es recordava que el seu objectiu era fer sessions mensuals.
Des de CiU es va recordar que les Comissions Informatives no són obligatòries en municipis de menys de 5.000 habitants i van fer notar que no existia informe d’intervenció ni modificació de pressupost per l’assignació establerta per assistències a les reunions de Comissió Informativa. Josep Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, va manifestar el seu desacord amb la periodicitat establerta de plens perquè amb l’actual actitud del govern municipal va dir que no cal més plens.
La resolució de les al·legacions que l’oposició presentava contra la taxa del cementiri de Moja va ser un punt que es va deixar sobre la taula després que l’alcalde expliqués que es demanaria un informe extern. Lucas Ramírez entenia que era bo tornar a revisar les dades que fonamentaven la taxa després d’escoltar el plantejament de l’oposició.
El ple també va aprovar, amb el vot favorable d’ApO, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de CiU, una modificació de pressupost per valor de 106.000 euros. Pel seu volum destaca la partida de 20.000 euros que es dedicaran a pavimentar un camí a Viladellops, així com els 42.500 per a inversions en terrenys en l’Àrea d’esports o els 10.000 € per a fer front a la diferència de l’increment de l’IVA en el projecte de la Torre de Moja.
També s’afegeixen 5.900 euros per a subvencions a empreses que contractin persones aturades i es dota amb 5.000 euros una partida de despeses de cultura i joventut que inclou la previsió d’impulsar activitats de dinamització a Sant Miquel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: