Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició “La festa popular, catalanitat cívica” es pot visitar a la Capella de Sant Joan

L’exposició, que recull l’evolució de les nostres festes populars a nivell històric i social, es pot visitar fins el 9 d’octubre.

Just quinze dies després d’haver finalitzat la Festa Major de Vilafranca, la capella de Sant Joan acull des del passat 16 de setembre, i fins al diumenge 9 d’octubre, l’exposició produïda per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, que porta per títol “La festa popular, catalanitat cívica”. Aquesta mostra és fruit del conveni signat entre l’Ajuntament de Vilafranca i la Generalitat de Catalunya.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, explica que l’exposició vol mostrat l’evolució històrica i social de les nostres festes.
L’exposició, comissariada pel folklorista vilanoví, Bienve Moya, membre actiu del Consell de la Festa Major de Vilafranca, vol explicar de forma gràfica i amena la festa entesa com a una de les principals manifestacions cíviques de la població, una manifestació que constitueix el marc idoni per expressar la catalanitat a l‘espai públic.
L’exposició està plantejada en cinc àmbits: El primer àmbit és un espai introductori dedicat als orígens de la festa. Els tres àmbits següents descriuen l’evolució de la festa: la Festa Vella, marcada pel ritme dels treballs agraris, va donar pas a la Festa Nova, que es va consolidar a principis del segle XX incorporant les novetats arribades amb les grans exposicions industrials. Després del franquisme, amb la progressiva recuperació de l’espai públic, es va anar configurant la novíssima Festa Catalana del segle XXI. El cinquè i últim àmbit aplega un recull d’objectes que relacionen l’art amb la festa, el joc i la celebració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: