Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de la CUP lamenten la no-aprovació de la moció «Som 27 i més» el ple passat

Des de la CUP pensen que la crítica ciutadana té infinites maneres de visualitzar-se, tantes i tan diverses com moviments i persones hi participen.

Davant els diferents fets exposats en relació a les «27 i més» persones encausades de la comunitat educativa de la UAB a les que es demanen més d’onze anys i mig de presó per la seva lluita en la defensa d’una universitat pública i de qualitat, des de la CUP lamenten que el ple de l’ajuntament de Vilafranca no hagi mostrat el seu ferm compromís amb el sistema públic universitari i la seva accessibilitat, independentment dels seus recursos de què disposin els estudiants. Lamentem, també, que la majoria dels regidors del govern i l’oposició no s’hagin solidaritzat amb els 27 membres encausats de la comunitat universitària, sol·licitant al Ministeri Fiscal que en retiri les acusacions.

Des de la CUP pensen que la crítica ciutadana té infinites maneres de visualitzar-se, tantes i tan diverses com moviments i persones hi participen.

Tallar carreteres, ocupar rectorats, alliberar habitatges abandonats pels bancs, o fer vagues en els diferents sectors laborals.

Lamentem que ERC i VeC s’abstinguessin, fent el joc a l’equip de govern. Com també que Aureli Ruiz, en nom de CDC, fes una intervenció defensant l’abstenció dels seus regidors i a últim moment el els regidors  Montfort i Martí votessin en contra, d’acord amb el PP, per tal que la moció acabés no aprovant-se.

Lamenten que el Ple de l’Ajuntament de Vilafranca no hagi aprovat una moció de solidaritat amb persones encausades que lluitaven per una educació pública i de qualitat, mentre molts altres ajuntaments com els de Vilanova, Badalona, Torredembarra, Manresa, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní, Els Monjos o Girona, sí que ho han fet.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: