Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

St Cugat de Sesgarrigues tanca la festa major després de dues setmanes amb una varietat d’actes

Aquest cap de setmana Sant Cugat Sesgarrigues ha celebrat la seva Festa Major.

Tot i que ja fa dues setmanes que hi ha actes previs, els dies forts van tenir lloc aquest cap de setmana. Josep Anton Ollé va fer divendres el pregó a la plaça de l’Ajuntament. El pregoner va parlar sobre com es vivia la festa major quan ell era jove.

Ollé sempre ha estat molt vinculat al poble i a les entitats. Ha estat president de la coral, del grup de futbol, i també regidor d’esports i de joventut a l’Ajuntament. En finalitzar el pregó, va rebre un quadre del seu poble i una figura d’un diable petit.

Després del pregó es va fer l’Encesa a càrrec dels Diables Sexes Foc pels carrers del poble. Ja fa gairebé 20 anys que se celebra i any rere any hi ha més participació. Paco de la Cruz és el vicepresident dels Diables i explicava que són un grup molt gran.

L’Encesa va començar a la plaça de l’Esglèsia, i passava pels carrers del poble i la plaça de l’Ajuntament, fins arribar a la plaça Joan Sangenís. En acabar, es va fer a la mateixa plaça el castell de focs.

Un dels altres actes més esperats va ser la cercavila de diumenge al migdia. Va agrupar tots els balls folklòrics del municipi: panderetes, cintes, bastoners, la colla gegantera “Els Titots” i grallers Pica-soques, els Diables Sexes Foc i els Petits Sexes Foc. Pep Vidal és membre de la colla dels Gegants des de la seva fundació i es mostrava content per aquest dia festiu.

Vidal explicava que tot i que tenen els balls de sempre, cada any preparen un ball nou exclusivament per la Festa Major. Enguany el grup ha preparat una jota, la qual van estrenar al final de la cercavila a la plaça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: