Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat Sesgarrigues celebra la seva del Most i convida 5 colles a l`11a trobada gegantera

La festa del Most està tan arrelada al municipi que des de l’ajuntament i la comissió de festes s’han plantejat canviar-li el nom de cara a les properes edicions.

Com ja és tradició per aquestes dates, a Sant Cugat té lloc la festa del Most per celebrar el final de la verema i l’arribada dels vins novells. Enguany tenia lloc el cap de setmana passat. Divendres, com ja es tradició al municipi, la traca a càrrec del Ball de Diables Sexes Foc va donar inici als actes de la festa, el primer d’ells el pregó de Pep Trias. Trias té una llarga trajectòria en el món del vi i en el seu discurs va voler relacionar vi, cava i most amb territori. A part del pregó, la festa del Most compta amb un seguit d’actes destacats entre sopars populars, correfoc, ballada de sardanes i trobada gegantera. La festa del Most està tan arrelada al municipi que des de l’ajuntament i la comissió de festes s’han plantejat canviar-li el nom de cara a les properes edicions i fer-la com una festa de tardor abans de les dates nadalenques.

Després del pregó, degut a la pluja, el Centre Cívic va acollir el sopar popular amenitzat amb la música en directe de Samb Blues Band amb Rosana Ross.

Diumenge era un dels dies importants del cap de setmana amb la celebració de la Trobada Gegantera organitzada pels gegants Els Titots de Sant Cugat. Aquest any van ser 5 les colles convidades.

Es va comptar amb els gegants de Manlleu, els del barri de la Marina de Barcelona, els de Palau Solità i Plegamans, els de Sant Carles de la Ràpita i els, també penedesencs, geganters de Sant Marçal.

Un membre dels Titots, el Pep Vidal, assegura que entre les 6 i les 7 colles és el nombre idoni per a ballar en un poble de les dimensions de Sant Cugat.

La trobada va començar amb un esmorzar popular de totes les colles i va continuar amb l’inici d’una cercavila que començava a la plaça de l’Església a les 12 en punt quan just acabava la missa. Allà l’alcaldessa Montse Albet Noya destacava com de bé encaixa la trobada gegantera a la festa del Most i aprofitava per fer un balanç general dels actes del cap de setmana.

Les 6 colles geganteres van recórrer els carrers del poble fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament on es va fer un ball de lluïment per part de tots els participants i van rebre un obsequi de les autoritats municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: