Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most de Sant Cugat se celebra un any més amb la trobada dels gegants com a acte central

El passat cap de setmana es va celebrar a Sant Cugat Sesgarrigues la Festa del Most amb varietat d’actes entre sopars populars, activitats infantils, concerts i esdeveniments folklòrics.

La Festa s’iniciava divendres al vespre amb una traca d’inici a la plaça del Sindicat seguida del tradicional pregó. Enguany, i com a novetat, el pregó l’oferia una entitat del poble. En aquest cas els encarregats eren els geganters de Sant Cugat Sesgarrigues que, a més a més, celebren el seu desè aniversari.  El pregó va ser un pregó poc convencional. Gairebé tots els membres hi van participar i durant la mitja hora que va durar, els geganters van simular el moment en que es reunien en una taverna de poble per a escriure el pregó aportant cadascun d’ells records i vivències relacionades amb el món del vi. La Festa del Most fa més de 20 anys que es fa a Sant Cugat Sesgarrigues per a celebrar el final de la verema i l’arribada dels vins novells. El regidor de festes Raül Casado ens explicava que les principals novetats de l’actual edició eren la recuperació del tast de vins a l’agrobotiga del poble i el pregó a càrrec d’una entitat. Durant tot el cap de setmana, el municipi ha acollit varietat d’activitats relacionades amb el vi i d’altres més festives. Diumenge, per exemple, tenia lloc un dels actes més importants d’aquesta festa: la trobada gegantera amb colles d’altres poblacions. Aquest any amb l’afegit de que la colla local celebrés els seus 10 anys d’història. Per aquest motiu els gegants de Sant Cugat van voler fer una trobada més lluïda, amb més colles i tancar-la amb un vermut electrònic per a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: