Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui s’han fet els pilars al monument abans d’Ofici

Desprès de la repicada de campanes a un quart de deu del matí el seguici festiu entrava pel carreró de Sant Maria a la plaça del mateix nom i arribant a la plaça Jaume I.

El Drac com sempre, encapçala el seguici, seguit dels Diables, Ball d’en Serrallonga, Àliga, Gegants i la resta de balls. És una estampa molt bonica la que es pot veure a la plaça amb l’arribada ràpida de tots els balls. A la diada de Sant Fèlix també amb presència de la Moixiganga, els Falcons, de les tres colles locals, és a dir també amb la Jove Xiquets de Vilafranca, i també les colles convidades. Tots junts es posen a ballar a l’uníson davant de l’entrada a la Basílica de Santa Maria, alçant també pilars. És un acte previ a l’Ofici Solemne de Festa Major.

Aquest any, i com a novetat, abans que els balls fessin l’entrada a l’església s’ha fet el pilar davant del Monument als Castellers.

Aquest pilar es feia habitualment a la sortida d’ofici, però una de les mesures per agilitzar l’horari de la Diada castellera de Sant Fèlix ha estat aquesta.

Les tres colles locals, més les colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa han alçat els pilars . En aquest cas s’ha produït una de les anècdotes del dia perquè l’enxaneta dels Castellers de Vilafranca no ha coronat el pilar de cinc, i els Verds han decidit tornar a repetir-lo per fer l’aleta al pilar.

 

A dins de la Basílica a les 10 del matí en punt  ha començat l’Ofici presidit per rector de la Parròquia de Santa Maria, mossèn Jaume Berdoy, i amb l’homilia enguany a càrrec del bisbe de Girona, Francesc Pardo. Un bisbe prou conegut al Penedès, nascut a Torrelles de Foix, i que va exercir a Vilafranca i també a Sant Sadurní.

Quan faltaven set minuts per les onze del matí s’ha iniciat l’ofrena dels balls a Sant Fèlix. Una estampa molt bonica. Representants de cada ball porten espelmes i ofrenes al Sant. Han entrat primer les colles castelleres, els Verds, Xicots i Jove de Vilafranca. Desprès han vingut representants de la resta de balls, i la Moixiganga, i al final també ofrena per part de dues de les colles convidades. La colla Vella dels Xiquets de Valls i la Joves de Valls. No hi eren presents els Minyons.

Per cloure l’ofrena, com cada any, hi ha un ball escollit per entrar dansant. En aquesta ocasió ha estat el ball dels Cercolets que enguany commemora els 300 anys de la primera referència de la seva existència i els 200 anys que balla a la Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: