Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Capgrossos han fet l’ofrena a l’Ofici

A dins de la Basílica, i molt puntual, ha començat l’Ofici, presidit enguany pel bisbe auxiliar de Barcelona, el vilafranquí Sergi Gordo.

Abans de tres quarts d’onze, s’ha iniciat l’ofrena dels balls a Sant Fèlix. Una estampa molt bonica. Representants de cada ball porten espelmes i ofrenes al Sant.

Per exemple la colla Vella de Valls portava un saquet d’avellanes. Els representants dels balls es queden a les escales davant de l’altar i per cloure l’ofrena, com cada any, hi ha un ball escollit. En aquesta ocasió ha estat el dels Capgrossos que celebren el 50 aniversari. Han entrat ballant, també han fet un ball parat davant del presbiteri i finalment l’Aleix Juvé, president dels Capgrossos, ha pronunciat unes paraules, explicant que el dia de Sant Fèlix de 1968 l’Acadèmia de Tastavins de Sant Humbert va fer entrega a la vila de dos capgrossos. Eren la Roseta i l’Oriol, que més endavant es va dir Humbert. Els van dissenyar i construir Manuel Baró i Sebastià Pérez.

També ha recordat que no va ser fins el 1982 que els Capgrossos es van desvincular dels Nans i es van convertir en ball propi.

Tot seguit el rector de Santa Maria, Xavier Aymerich, ha volgut recordar un detall sobre els Capgrossos, que van ser construït pel pare Pérez del Col·legi Sant Ramon.

L’Ofici de Sant Fèlix ha acabat amb puntualitat britànica, com estava anunciat, a un quart de dotze del matí.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: