Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les propostes de millores en el transport públic centren el ple del Consell d’Alcaldes

El subdirector general de Coordinació i Gestió del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Benjamín Cubillo, va presentar les conclusions de l’estudi i els reptes de futur.

Dijous es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. El president del Consell d’Alcades, Francesc Edo, comentava que aquestes trobades son importants de cara a planificar polítiques a nivell comarcal, ja que recullen els neguits i demandes dels diferents municipis.
En el primer punt de l’ordre del dia, el subdirector general de Coordinació i Gestió del Departament de Territori i Sostenibilitat, Benjamín Cubillo, va fer un repàs de l’aplicació de les conclusions de l’Estudi de Millora del Transport Públic a l’Alt Penedès presentat al mateix Consell d’Alcaldes l’any 2014.
Algunes de les propostes de millora ja es van implantar entre 2014 i 2015. Per aquest setembre està previst implantar tres millores recollides a l’estudi, com la creació de la línia E18 de bus exprés Barcelona-Sant Sadurní; la modificació del recorregut i els horaris de la línia de bus Vilanova-Vilafranca, per adaptar-los a les necessitats dels estudiants de Batxillerat de Canyelles que estudien a Vilanova; i el reajustament dels horaris de la línies de bus entre Sant Quintí-Vilafranca i Guardiola-Vilafranca, per adaptar-los als horaris dels centres educatius i facilitar les visites als centres sanitaris de Vilafranca.
El subdirector general de Coordinació i Gestió de Transports de la Generalitat, Benjamín Cubillos, comentava també què la situació del transport públic per carretera a la comarca és força positiu, mentre que en el cas del ferrocarril hi ha més problemes.
Queden pendents per treballar al llarg de l’any 2017 l’elaboració d’una guia i un plànol en suport web de tot el transport públic de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i la millora de l’accessibilitat en transport públic als polígons de l’Alt Penedès.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: