Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes planteja la possibilitat de crear una Policia Local Mancomunada

La principal demanda però seria incrementar el nombre d’efectius dels Mossos a la comarca, per garantint poder cobrir tot el territori.

Fa uns dies es va celebrar telemàticament sessió plenària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès. Es van tractar temes com el suport d’assistència tècnica d’Arquitectura i Enginyeria als municipis, el nou suport del Consell Comarcal als ajuntaments per a la implantació de l’Administració electrònica i Transparència, i la informació sobre les policies locals mancomunades per als petits municipis.

Així, cap a la part final del plenari es va parlar sobre la possibilitat de crear una Policia Local mancomunada per als municipis de menys de 20.000 habitants. D’entrada, se sol·licitarà un informe jurídic per saber si la normativa permet als petits ajuntaments crear aquests cossos policials, tot i que els alcaldes i alcaldesses creuen majoritàriament que el que cal és incrementar el nombre d’efectius dels mossos d’esquadra a la comarca, perquè hi ha pocs agents per a un territori tan extens.

Un altre punt del qual es va parlar, va ser l’actualització de l’estat de la flota de vehicles de les associacions de defensa forestal. Fa un mes, el president del Consell d’Alcaldes i el president del Consell Comarcal van demanar al Departament d’Interior de la Generalitat que els vehicles antics dels parcs de bombers se cedissin a les ADF per al seu reaprofitament.

Abans s’havia explicat el funcionament del suport d’assistència tècnica en matèria d’Arquitectura i Urbanisme i d’Enginyeria. Un servei per cobrir les necessitats de contractació de tècnics de l’Administració a jornada parcial per part dels ajuntaments i per donar compliment a la normativa que exigeix que alguns d’aquests tècnics siguin funcionaris.

En la mateixa línia, es va explicar que l’Oficina Comarcal de Suport a l’Administració Electrònica del Consell Comarcal ofereix als ajuntaments el Servei d’assessorament i l’acompanyament en matèria d’Administració electrònica, gestió digital, transparència i bon govern.

Finalment, es va plantejar un tema que caldrà estudiar de en properes sessions del plenari del Consell d’Alcaldes. La possibilitat de posar en funcionament un magatzem temporal compartit per als vehicles retirats de la via pública. Caldrà reunir més informació sobre la normativa per a la retirada de vehicles i sobre les condicions que hauria de reunir una instal·lació supramunicipal d’aquests tipus, per saber si és viable des del punt de vista legal i econòmic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: