Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilobí afirma que l’Ajuntament vulnera la llei i compra menjar a l’empresa de l’alcalde

Emplacen Francesc Edo, i el partit al qual representa, el PSC, “a donar explicacions públiques i a demanar disculpes als veïns”

El grup Vilobí i República ha fet una roda de premsa aquest dimecres a la tarda per denunciar que, segons diuen, l’Ajuntament de Vilobí ha pagat “de forma irregular, des del 2007, més de 33.000 euros” a l’alcalde i candidat del PSC a la reelecció, Francesc Xavier Edo Vargas, a través, segons comenten, de factures d ela seva empresa familiar per la compra d’embotits, botifarres, pernils, lots de Nadal i serveis de càtering destinats a festes populars i la llar d’infants municipal.

Segons Vilobí i República, aquesta pràctica està explícitament prohibida per la Llei de Contractes de Serveis Públics i la Llei Orgànica de Règim Electoral General , que estableix que ni els càrrecs electes ni els seus familiars de primer o segon gran no poden contractar ni prestar serveis per a l’administració pública que representen.

Per aquest motiu emplacen Francesc Edo, i el partit al qual representa, el PSC “a donar explicacions públiques, a demanar disculpes als veïns i veïnes de Vilobí i a assumir les corresponents responsabilitats polítiques”.

Segons apunten, Vilobí i República va tenir coneixement d’aquests fets el juny del 2022 i va sol·licitar, primer al ple, i , després, mitjançant instància oficial al registre municipal, l’estat de comptes amb el nom dels proveïdors de la festa major i de la Duatló dels Pèlags dels anys 2018 a 2022. La documentació completa, diuen, no va ser tramesa al grup fins a principi d’aquest 2023, quan van confirmar que l’empresa familiar de l’alcalde consta com a subministradora habitual de productes alimentaris a l’Ajuntament de Vilobí per a la celebració de festes populars.

Segons el grup municipal, el 13 de març l’alcalde va admetre públicament els fets però va explicar que no sabia que aquesta pràctica estigués prohibida per llei i va afegir “que no ho faria més”.

Des de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca s’ha intentat contactar amb l’alcalde, Francesc Edo, per parlar sobre aquests fets però, de moment, no ha estat possible localitzar-lo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: