Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte “Omplim les maletes” enviarà una brigada vilafranquina a Puerto Cabezas

Un grup de tres joves vilafranquins viatjarà del 18 de juliol fins al 15 d’agost a la ciutat nicaragüenca per consolidar la relació pedagògica que existeix amb Vilafranca.

El projecte “Omplim les maletes” pretén donar suport al treball que, des de fa més de 10 anys, s’està fent en algunes escoles vilafranquines, on els alumnes intercanvien correspondència amb altres alumnes de la ciutat de Puerto Cabezas. Els membres que conformaran l’expedició són Albert Pi, Rocío Viñals i Íngrid Batet, que van optar i aconseguir una beca pública per ser part del projecte. Els tres han destacat que és una oportunitat única per aprendre.

Les escoles de Vilafranca que participen en aquesta correspondència són el Baltà Elias, el Mas i Parera, el Sant Ramon i el Sant Josep i darrerament han demanat un material pedagògic per poder seguir-hi treballant. En aquesta línia, els tres brigadistes que viatjaran a Nicaragua properament ja estan fent una feina prèvia per poder conformar aquest material.

L’estada d’un grup a Puerto Cabezas no és nova, ja que, des del 2004 es realitza bianualment. Aquest cop, però, servirà per realitzar dos tallers al país centreamericà, fer de transmissor entre els alumnes de Vilafranca i la ciutat nicaragüenca i per construir el material didàctic per les escoles.

Íngrid Batet, una de les tres brigadistes, destacava que els consta que a Nicaragua els esperen amb molta il•lusió.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Vilafranca agraïa durant la presentació del projecte la feina feta per l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas en aquesta i altres iniciatives que impulsen.

El viatge de la delegació vilafranquina és finançat majoritàriament per l’Ajuntament de Vilafranca i, en part, per l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas. L’entitat reitera el seu compromís de seguir fomentant l’intercanvi cultural entre Vilafranca i Puerto Cabezas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: