Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ocupació rural al Penedès durant el mes d’agost arribarà al 95%, xifra similar al 2015

Aquest mes de juliol ha baixat al voltant d’un 5% l’ocupació de les masies rurals del Penedès. Si fa un any arribava al 85%, aquest any tot just ha assolit el 80%.

Tot i això, la tendència canviarà durant l’agost, segons Masies del Penedès. Les previsions fetes per l’associació que engloba les cases de turisme rural de la zona pronostiquen que l’ocupació assolirà el 95%, un percentatge molt semblant al del mes d’agost de l’any passat.

Malgrat la reducció en l’ocupació durant aquest juliol, la durada de l’estada dels turistes no ha canviat respecte a altres anys. Un exemple el podem trobar en la masia de Cal Peret Tetes, situada al municipi de Castellví de la Marca. Aquí, durant l’estiu, la mitjana de les estades està al voltant de les dues setmanes, mentre que durant la resta de l’any és molt més variable ja que depèn molt del calendari de cada any.

En línies generals, però, l’estiu sempre funciona, segons reconeixen alguns propietaris de les masies rurals.

Pel que fa al perfil dels turistes que visiten el Penedès, tant són famílies com grups d’amics. En aquest cas, però, el visitant local programa les reserves més a última hora, mentre que els estrangers són més previsors. En el cas del Cal Peret Tetes, les reserves amb estrangers, sobretot belgues, francesos i alemanys, es fan entre les mesos de març i maig.

Una de les febleses del turisme rural al Penedès és que no ha notat la repercussió de la celebració de grans esdeveniments estiuencs, com és el cas del Vijazz Penedès. Això es pot explicar per dues raons, segons Masies del Penedès: en primer lloc perquè el tipus de públic que acudeix al Vijazz no és el mateix públic objectiu que tenen les masies rurals. Bona part de les cases no llogues habitacions soles, sinó que lloguen tot l’immoble. L’altra raó la trobem en el calendari de promoció del Vijazz, que comença tot just quan les masies rurals de la zona ja han tancat molts de les seves reserves.

A nivell català, la satisfacció dels usuaris de les masies està per sobre de la mitjana espanyola, segons el darrer informe de l’Observatori del Turisme Rural. Si a la resta de l’estat se situa en 33,10%, la satisfacció dels usuaris catalans arriba fins el 33,87%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: