Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca exigeix la dimissió del Ministre d’Interior i del director de l’Oficina Antifrau

Ahir a la nit ERC va presentar d’urgència una moció per debatre en el Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca en aquest sentit.

La moció exigeix la dimissió del Ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernandez Diaz i del director de l’oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per l’ús indegut del seu càrrec que es desprèn de les informacions i filtracions aparegudes els darrers dies, sobre converses conspiratòries per atacar determinades opcions polítiques independentistes.

La moció manifesta també el suport de l’Ajuntament al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya per les accions que puguin dur a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades.

La proposta es va aprovar per la unanimitat de tots els grups municipals, tenint en compte que el regidor del PP no va assistir al ple per problemes de salut.

Abans del debat d’aquesta moció el Ple havia començat amb la lectura d’un manifest amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, que va anar a càrrec de la tècnica d’igultat, Eva Millas, que va recordar que a Catalunya s’està desenvolupant un marc legal en defensa dels col.lectius de gais i lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals. També va explicar que a Vilafranca s’està elaborant un pla de treball municipal.

A l’apartat final del Ple, dedicat a les mocions, se’n va presentar també una d’urgència en nom de la Plataforma LGTBI. Es va donar la paraula a una reprsentant del col.lectiu que mostrava la situació que es viu en municipis petits i mitjans.

La moció acabava demanant que el 28 de juny es pengi la bandera del col·lectiu al balcó de l’ajuntament. Per part del govern es va oferir el diàleg per tractar aspectes pedagògics que es pugui desenvolupar des de Vilafranca, però es va recordar que hi ha una acord municipal pel qual no es pengen banderes reivindicatives al balcó de l’ajuntament. La moció va ser rebutjada. D’altra banda el Ple també va aprovar definitivament dues ordenances que ja s’havien aprovat provisionalment el mes d’abril. Es tracta de l’ordenança d’activitats, que facilita els tràmits per obrir establiments professionals, i l’ordenança de circulació, que entre d’altres regula també la circulació de les bicicletes per la via pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: