Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Refugiats Penedès busca la sensibilització de la ciutadania

Representants de la Plataforma es van reunir aquest dilluns al vespre a la plaça de Santa Maria per explicar els actes que han previst en els propers dies.

El programa d’activitats té l’objectiu de sensibilitzar la població sobre el drama que viuen les persones que han de fugir de casa seva a causa dels conflictes i que no troben suport allà on demanen ajut.

La primera mostra de les accions que prepara la Plataforma Refugiats Penedès va ser ahir mateix, amb un acte simbòlic per recordar el més d’un miler de morts que s’ha comptabilitzat al Mediterrani aquest 2016. També es va llegir el manifest titulat Stop Mare Mortum.

En nom de la Plataforma, Toni Alsina, de Sindicalistes Solidaris, defensa que el govern de l’estat està bloquejant l’arribada de refugiats a Espanya.

 

Segons Alsina, la conscienciació i sensibilització de la ciutadania sobre les situacions que estan vivint les persones refugiades poden ajudar a fer una major pressió per accelerar els processos de repartiment i posterior integració als municipis de Catalunya i la resta de l’estat.

 

Entre els actes previstos per la Plataforma, aquesta tarda a les set, a la plaça de Santa Maria, es farà la xerrada ‘Tancament de campaments. Què passa amb les persones refugiades?’, a càrrec de la periodista Laia Altarriba, que ha estat a Lesbos, membres de la Furgoneta Solidària de Masquefa a Idomeni i els voluntaris a Lesbos Ignasi Fernández i Gemma Cardona.

El dijous es farà un ‘Taller de somnis que es fan realitat’, a les set a la plaça de Santa Maria. Els pallasso Anskari recollirà els somnis dibuixats per petits i grans que assisteixin al taller i se’ls endurà als campaments grecs. Allà farà el mateix i portarà aquells somnis cap al Penedès.

El diumenge, a les sis de la tarda, la Plataforma participarà a la manifestació que es farà a Barcelona sota el lema ‘Obriu fronteres, volem acollir!’. Finalment, el dilluns 20 de juny, dia mundial de les persones refugiades, es farà una concentració a la Plaça de la Vila de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: