Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Refugiats Penedès demana a les administracions que actuïn amb celeritat

Per commemorar el dia mundial de les persones refugiades, un centenar de persones es van concentrar aquest dilluns a la Plaça de la Vila de Vilafranca convocats per la Plataforma Refugiats Penedès.

L’acte va comptar amb la lectura d’un manifest en què es recalcava la necessitat d’actuar ràpid per evitar el patiment de persones que estan fugint dels conflictes i no troben més que traves al seu camí. També es va alçar un pilar de quatre de la colla Jove que culminava amb el desplegament d’una pancarta que contenia el lema ‘Refugees welcome’. Posteriorment es va fer una acció simbòlica en la qual uns nens obrien una porta i la travessaven mentre els assistents els donaven la benvinguda.

La concentració va comptar amb la presència de la regidora de solidaritat i cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca Montse Arroyo, que comentava que la ciutat està preparada per a rebre persones refugiades.

L’Ajuntament de Vilafranca continua donant suport en ruta i ara està recolzant les accions de la Plataforma Refugiats Penedès que, de fet, va néixer en el si de la Comissió Municipal de Solidaritat i Cooperació. La Plataforma està ara integrada per una dotzena d’entitats i persones a títol individual i continua oberta a noves incorporacions, de moment en un àmbit comarcal. Els membres de la Plataforma van explicar que faran accions de sensibilització cada dia 20 per conscienciar la ciutadania sobre el drama de les persones refugiades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: