Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Saturació d’animals al CAAD, que demana més conscienciació ciutadana contra l’abandonament

El centre constata un alt abandonament d’animals i una baixada dràstica en les adopcions

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics té en l’actualitat un total de 187 gossos i 43 gats, unes dades que fa que estigui saturat. Les xifres d’entrada d’animals abandonats no paren de créixer, les d’acollida baixen i des del centre es demana més conscienciació ciutadana.

El Centre d’Acollida d’Animals té 97 gàbies per gossos, set gateres i 9 patis de passeigs. Tot i que les campanyes d’adopció i acollida permeten donar sortida a molts dels animals i d’altres són recuperats gràcies al xip, el centre continua saturat perquè la xifra d’abandonaments no para de pujar. Per això demanen una tinença responsable. Anna Martínez és la directora tècnica veterinària.

Durant la pandèmia va disminuir els número d’abandonaments, especialment de gossos, però ara s’està tornant a les xifres d’animals recollits prèvies al 2020. Anna Martínez

A banda de censar i xipar els animals, des del centre destaquen la importància d’esterilitzar-los i de no fer-los criar. Anna Martínez

Des del centre s’apunta que les ampliacions que han anat fent durant aquests últims anys no són la solució. Van començar el 2003 amb 16 gàbies i ara n’hi ha 97. També s’han anat ampliant les zones de passeig i les gateres i ara mateix s’està treballant en l’adequació del pati exterior per poder passejar els gossos deslligats sense perill.

Des del CAAD afirmen que no poden ser els únics que gestionin la problemàtica dels animals abandonats al territori, que cal un canvi de mentalitat i sobretot treballar en xarxa entre tots els agents implicats. Ara, a més, noten que s’ha tornat a posar de moda comprar. Anna Martínez.

Tot plegat ha fet que el 2022 fos el primer any que van entrar al centre més animals dels que van sortir. Una altra xifra destacable és que el 2018 va haver-hi 1.510 adopcions i l’any passat la meitat.
Des de l’associació voluntacaad Toni Alsina apunta que estan d’acord que el problema és la cria d’animals i demanen unes ordenances mancomunades perquè tots els municipis tinguin el mateix marc legal però exigeixen també una nova ampliació del centre. Toni Alsina

Anna Palomar és una de les persones que ha adoptat un gos del centre. De fet, ja havia adoptat en anteriors ocasions i ara fa un temps tenia el Rico en acollida, però quan des del CAAD li van dir que li buscaven família definitiva va decidir que se’l quedava.

Coincidint amb l’augment del fred, el CAAD busca cases d’acollida per aquells animals que necessiten un espai més adequat a les seves circumstàncies com ara la Bimba, una gossa de set anys molt bona que ha arribat al centre abandonada després de ser utilitzada per la cria.

Standup: Per conèixer els animals que esperen ser adoptats es poden consultar les xarxes socials o la pàgina web del CAAD on es pot trobar una àmplia representació dels gossos i gats, que són d’una gran varietat de races, amb característiques físiques i de personalitat que poden adaptar-se l’estil de vida i necessitats de tot tipus de persones.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: