Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella de Sant Joan acull l’exposició “M’enCANTA L’Espinguet 50anys”

L’exposició vol mostrar en imatges la feina que fa l’Espinguet, i recollir que 50 anys després de la seva fundació, continua mantenint viu l’amor per cantar i per la música que el va fer néixer.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va presidir l’acte d’inauguració aquest dimarts al vespre a la Capella de Sant Joan.
A l’Espinguet estan de festa, ja que enguany fan cinquanta anys.
Per celebrar-ho i durant tot aquest curs fan un seguit d’actes que van començar amb una trobada d’ex directors, el musical Peter Pan, un sopar d’ex cantaires i el tradicional concert per Sant Jordi on aquest any hi van participar també els excantaires.
Ara ha arribat l’hora de l’exposició. A través d’imatges es vol mostrar que tot i l’evolució constant del món que ens envolta, el treball pel qual va iniciar-se l’Espinguet, és tant vàlid i necessari ara com quan va fundar-se.
Com a cloenda del curs del cinquantè aniversari, hi haurà un intercanvi amb un cor d’Estònia, que són un grup de 38 noies d’entre 13 i 15 anys que vénen a Catalunya a participar al festival de Cantonigròs.
A l’exposició, la música hi és molt present, i s’hi poden escoltar diferents cantates que s’han fet durant aquests anys.
A l’acte d’inauguració l’alcalde va remarcar que el naixement de l’Espinguet, fa 50 anys, va suposar per Vilafranca un fet molt positiu per l’aprenentatge de la música però també per mantenir la llengua i la cultura catalana.
El Cor Infantil l’Espinguet va ser fundat l’any 1965 per membres de l’Agrupació Folklòrica amb la finalitat que els infants gaudissin de la música mitjançant el cant coral. Des d’aleshores, aquesta tasca ha estat ininterrompuda. Al llarg d’aquestes cinc dècades, al voltant de 700 vilafranquins i penedesencs han estat protagonistes de la seva història i han fet possible que cinquanta anys després de la fundació, aquest petit gran cor continuï tenint l’esperit musical intacte i moltes ganes de tirar endavant. L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 19 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: