Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Primer d’iniciació al voluntariat de l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca

L’Oficina municipal del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat el primer Curs d’iniciació al voluntariat, que va tenir lloc els dies 6 i 7 de maig a les instal·lacions de l’Escorxador

El curs s’emmarca en el programa d’accions de foment de l’associacionisme i el voluntariat, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.
En aquesta primera edició, el curs s’ha adreçat a persones que ja col·laboren de forma voluntària amb entitats sense ànim de lucre de la Vila i que no tenien formació en aquest àmbit. Hi van participar un total de 20 persones voluntàries de les entitats Associació RESSÓ, Associació Entre Tots, Associació El Gotim, Associació Llum del Nord, Fundació Amàlia Soler, Escola Mas i Perera i Cooperativa Social ACTUA. El curs, de 12 hores i reconegut pel Pla de Voluntariat de Catalunya, va tractar qüestions bàsiques sobre el voluntariat: què és el voluntariat, àmbits d’acció, motivacions, perfil de la persona voluntària, i aspectes relacionats amb la participació i l’organització del voluntariat dins d’una entitat. La valoració dels participants va ser molt positiva, per la qual cosa l’Oficina municipal del Voluntariat organitzarà noves edicions.
Aquesta acció formativa sorgeix de la demanda de les mateixes entitats que formen part de la Taula d’entitats creada el febrer del 2015, un espai obert a la participació de les entitats de l’Oficina del Voluntariat.
Poden formar part de la Taula d’Entitats de Voluntariat totes aquelles entitats que desenvolupen projectes de voluntariat a la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: