Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entitats de Vilafranca i comarca es mobilitzen per la situació dels refugiats

Ahir, coincidint amb el dia d’Europa, una desena d’entitats i ONGs de Vilafranca i d’altres municipis de la comarca van convocar una concentració a la Plaça de la Vila.

L’objectiu era mostrar el seu rebuig contra les polítiques de la Unió Europea en l’acollida de persones refugiades. Sota el lema ‘Uergonya’, les entitats volien manifestar que no estan d’acord amb les polítiques migratòries de la Unió i molt menys amb la gestió de la crisi migratòria i humanitària que han generat els conflictes a Orient Mitjà i a Àfrica. Ara, les entitats convocants volen organitzar més activitats per conscienciar la ciutadania sobre la realitat de les persones que estan fugint de conflictes com el de Síria.

La convocatòria va aplegar unes cent-cinquanta persones. Però les entitats convocants volen obrir les seves accions a tothom, ja siguin entitats, associacions, partits polítics o ciutadans a títol individual.

En la lectura del manifest que va vehicular la concentració, els integrants del col·lectiu La Granada solidària es preguntaven què havia passat amb l’Europa “humanista i defensora dels drets humans, de la democràcia i la llibertat” i explicaven que aquestes són preguntes que molts es fan davant “el patiment i la humiliació de milers de persones que fugen de la guerra i busquen un futur millor”. També són les preguntes que adrecen als responsables de la UE davant la seva passivitat, que qualifiquen de “còmplice i vergonyant”.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: