Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La campanya ‘Siguem refugi’ denunciarà a Vilafranca la vulneració de drets dels refugiats

La campanya ‘Siguem refugi’ denunciarà a Vilafranca la vulneració de drets dels refugiats

La campanya, impulsa des del Fons Català de Cooperació arriba a Vilafranca coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, i acollirà tres activitats.

Amb el lema ‘Siguem refugi. Per un món sense camps’, es tracta d’una campanya per denunciar la vulneració de drets humans de les persones refugiades als camps, a les rutes de fugida i a les fronteres. La crisi d’Ucraïna ha demostrat que l’origen de les persones en moviment determina els seus drets a les fronteres i que és possible brindar protecció internacional a la població refugiada quan hi ha voluntat política.

La campanya, coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, s’emmarca en el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny.

A Vilafranca hi ha programades tres accions. La primera el conta-contes ‘L’eriçó i el xacal’, un conte que vol donar a conèixer la situació en la qual viu el poble sahrauí. Serà dissabte 17 de juny, a les 12 del migdia a la Biblioteca Torras i Bages.

Del 19 al 30 de juny, el pati de l’Escorxador acollirà l’exposició de la campanya en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, on es mostren imatges de diferents camps de refugiats. I finalment dijous 22 de juny, a les 2/4 de 7 de la tarda a la Sala Zazie hi haurà el Cinefòrum ‘Dones que transformen’ amb la projecció de tres curts: ‘Or vermell / Oro rojo’, ‘Farrucas’ i ‘Con la esperanza de no olvidar’. L’entrada és gratuïta.

Es pot consultar la programació sencera al web solidaritaticooperacio.vilafranca.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: