Dilluns, 20 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum i l’EMM recuperen les partitures oblidades del fons del museu

La visita sonora a l’exposició permanent de Vinseum ‘Els sons del museu’ s’estrenarà davant el públic aquest diumenge a les 12 del migdia.

L’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i Vinseum han estat treballant durant els darrers mesos en la creació d’aquesta nova activitat cultural que posa la mirada sobre el fons musical del museu. Amb ‘Els sons del museu’ es recuperen les partitures oblidades dels vilafranquins Francesc de Paula Bové i Jacint Oliver o del ribetà Francesc Rossell per acompanyar musicalment, en directe, la visita al museu. Havaneres, pasdobles, sardanes i rumbes que contribuiran a explicar el vi i el Penedès als visitants.

13 alumnes de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca, amb els professors Laia Galofré i David Miret, seran els encarregats d’acompanyar els visitants en aquest viatge sonor.

Per a l’Ajuntament de Vilafranca, la iniciativa és una mostra que la col·laboració entre entitats d’envergadura com el museu i l’escola de música pot donar fruits molt potents, que ajuden a enriquir l’oferta cultural i enoturística de la vila.

També destaquen que una visita com aquesta és el millor agraïment possible a les famílies que han cedit els fons musicals a Vinseum.

Les places per a la visita són limitades i cal fer reserva prèvia al telèfon del museu 93 890 05 82 o a . L’entrada té un preu de 10 euros, 5 per als Amics de Vinseum i els alumnes de l’Escola Municipal de Música. L’entrada és gratuïta per als menors de 13 anys.

La visita ‘Els sons del museu’ es repetirà els dies 19 de juny, 23 d’octubre i 11 de desembre amb la possibilitat d’introduir canvis i noves peces, si es considera convenient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: