Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP torna a reclamar al Parlament la modificació de la llei de vegueries per incloure-hi la del Penedès i reactiva el debat al territori

Representants de la plataforma es van reunir ahir amb els parlamentaris penedesencs dels grups de Junts pel Sí i de la CUP i els parlamentaris Eva Martínez, del PSC, i Joan Coscubiela, de Catalunya Sí que Es pot, en no tenir aquests grups representació penedesenca al Parlament.

La trobada va comptar també amb la presència de diversos regidors de les comarques del Penedès convidats per la Plataforma. Segons la Plataforma per una Vegueria Pròpia, les sensacions que han recollit han estat “molt positives” perquè es nota la renovació i les ganes de reprendre el debat. Els representants de la Plataforma també van aprofitar la trobada per explicar que volen reactivar el debat territorial als ajuntaments.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha reclamat en la seva trobada amb als parlamentaris la modificació de la llei de Vegueries per incloure-hi la del Penedès a través d’una petició conjunta el més aviat possible. La Plataforma ha argumentat la necessitat d’aprovar aquesta modificació, no tant per unes conseqüències immediates d’organització territorial sinó per “visualitzar l’existència del Penedès” i perquè “ja estigui assumida aquesta vuitena vegueria a l’hora de crear les futures estructures d’estat”.

També s’han posat sobre la taula altres temes que la Plataforma considera “pendents”, com l’acceleració i aprovació del Pla Territorial Parcial del Penedès; el nomenament d’un Delegat Territorial a l’Àmbit Penedès; i la descentralització dels serveis de la Generalitat.

La trobada es reprendrà d’aquí a poques setmanes per valorar el ritme de treball i establir un calendari que porti a “uns resultats tangibles”.

A banda, la Plataforma té cites importants al calendari. Dimecres es trobaran amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell i en quinze dies es reuniran amb el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull i la consellera de Governació Meritxell Borràs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: