Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La importància de la col·laboració publicoprivada és un dels eixos clau de la vegueria Penedès

El que va ser president de la plataforma Pro Vegueria Penedès, Felix Simon, proposa centralitzar tots els serveis a Vilafranca

La Fundació Privada Futura Penedès ha organitzat aquest dijous, amb la col·laboració de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, una jornada on s’ha debatut, durant tot el dia, diferents projectes estratègics que han de fer créixer el Penedès en forma de vegueria.

En la jornada es van tractar diferents eixos temàtics amb la participació de professionals procedents tant de l’àmbit públic com privat per compartir coneixements i experiències ja que segons coincideixen tots els actors, la col.laboració público-privada és clau per tirar endavant la vegueria Penedès. Concretament, els eixos temàtics van ser salut i entorn, tecnologia i educació, empresa i societat i també van parlar representants dels quatre consells comarcals de la vegueria.

El president de la plataforma Pro Vegueria Penedès, Jordi Cuyàs, apunta que jornades com aquestes han de servir per mobilitzar la societat a favor d’una vegueria que té molts avantatges.

Un dels aspectes claus en el territori és la mobilitat, on hi ha molts reptes pendents. Ricard Font és director general de Bimsa, l’empresa municipal d’infraestructures de Barcelona, i apunta que l’important és saber on es vol arribar.

En la jornada també es va parlar de la importància de pacificar el trànsit en els municipis i la necessària millora de la mobilitat entre ciutats de la vegueria. Antonio Palacios és regidor de mobilitat de Vilanova.

Durant els debats també es va posar el focus en la necessitat de preservar l’entorn, com ara el litoral marítim del Baix Penedès. Bárbara Maria Peris és regidora de platges de l’Ajuntament del Vendrell

L’ensenyament va ocupar també bona part de la jornada. L’assessor d’universitats i exdiputat Antoni Castellà, explica quins són els reptes de la vegueria en aquest àmbit.

Finalment, el que va ser durant molts anys president de la plataforma Pro Vegueria i ha escrit el llibre ‘Xalant per la vegueria Penedès’, considera que cal exigir a la Generalitat respecte per a totes aquelles persones que han treballat tant de temps per tal que la vegueria fos una realitat i també creu que el que cal és replantejar la distribució dels serveis territorials.

Durant la jornada també va parlar Josep Ametller, que ho va fer sobre el sector de l’alimentació, o també es va posar sobre la taula el projecte de ciutat tecnològica que es vol tirar endavant a Vallcarca, a Sitges. A més, també es va parlar de tecnologia, d’empresa, societat i també dels reptes de futur que té el comerç al Penedès, entre molts d’altres.

Des de la plataforma Pro Vegueria s’assegura que el Govern català està duent a terme la seva feina de desplegament dels serveis territorials, però que la burocràcia és molt lenta i, per tant, el que cal és que la societat els pressioni per aconseguir que la vegueria sigui una realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: