Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La IGP Gall del Penedès comença a caminar amb la promoció en el punt de mira

Ahir va tenir lloc al Consell Comarcal la primera trobada del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, amb la participació dels sis criadors que l’integren i representants de l’administració.

La reunió ha comptat amb la presència del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat Antoni Díaz Vendrell, qui ha explicat que el Gall del Penedès és un dels molts productes catalans diferenciats que ha de promocionar la Generalitat en una comunitat on el 19% del PIB té a veure amb la gastronomia, entesa en un sentit ampli. Díaz ha posat l’accent en què una IGP implica la responsabilitat d’estar a l’alçada i ha dit que la promoció es pot iniciar ja a Catalunya i a la resta de l’estat mentre arriba el segell de certificació, és a dir el reconeixement europeu, previst per principis d’estiu.

Díaz ha destacat el bon moment que acompanya l’arrencada de la IGP, amb la celebració Fira Alimentària i el fet que Catalunya és, aquest 2016, regió europea de la gastronomia. Precisament, la fira Alimentària serà la primera parada de la IGP. La Consellera de Promoció Econòmica Susanna Mèrida ha explicat que el 25 d’abril al migdia, el Gall del Penedès tindrà un espai dins la fira amb la participació d’una criadora i dos restaurants que mostraran com cuinar el producte.

El Gall també apareixerà al programa Cuines de TV3 properament i serà present a les jornades gastronòmiques de la Fundació Alícia, el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig. Per la seva part, el Conseller d’Agricultura Pere Soler ha remarcat que la IGP donarà a conèixer el territori i revertirà beneficis sobre tot el Penedès.

Des de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, M. Antònia Udina, ha emplaçat la DO Penedès a treballar plegats per promocionar el gall negre.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella ha manifestat el compromís de l’ens per treballar amb el Consell Regulador.

El Consell Comarcal també ajudarà el consell regulador a optar a possibles subvencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: