Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 200 persones han assistit al concert de l’Stabat Mater en benefici de les obres de Santa Maria

Divendres a la nit tenia lloc a Santa Maria el concert de l’Stabat Mater versionat per Karl Jenkins amb la coral Sant Esteve, el Cor Jove d’Olesa de Montserrat, la Jove Orquestra del Montserratí i la contralt solista Beverly Green. La direcció anava a càrrec d’Eduard Vila.

Unes 200 persones van assistir al concert i els beneficis que s’han pogut recollir amb la celebració de l’acte aniran destinats a les obres de la façana sud que s’estan fent en aquests moments a la basílica.

Com destaca el membre de la comissió Santa Maria 2020 Josep Maria Feliu, la organització d’aquest tipus d’esdeveniments permet recaptar fons en forma d’entrades, però també captar noves donacions.

La comissió té previst organitzar nous concerts més endavant que ajudin a acabar de finançar les obres de la façana sud, ja que fins al moment només s’està treballant en la part que va del campanar fins a la portalada lateral.

L’Stabat Mater és una seqüència gregoriana del segle XIII, que relata els sofriments de la Verge Maria en veure el seu fill crucificat.

La versió del compositor gal·lès Karl Jenkins, feta el 2008, utilitza els textos originals i d’altres obres com un poema de la seva dona, Carol Barratt o la inclusió del text sacre Ave Verum. Al seu estil, Jenkins inclou elements tradicionals ètnics, com la inclusió de cants en arameu, àrab i hebreu, i la percussió que inclou el riq o la darbuca. L’obra combina fragments íntims amb d’altres de gran sonoritat amb el cor i l’orquestra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: