Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L´Ajuntament de Sant Sadurní elaborarà un cens d’habitatges buits al municipi

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona suport a per a elaborar un estudi tècnic per a la detecció i identificació d’habitatges amb indicis de desocupació.

Mitjançant el treball de camp i el creuament de les dades del padró i els consums de subministres, l’objectiu és aconseguir una eina que permeti fer el seguiment de tot aquest parc d’habitatge i constituir una bossa d’habitatge social i de lloguer a disposició dels ciutadans. En paral·lel també s’ha demanat a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya el llistat d’habitatges buits de què disposen els grans tenidors, principalment les entitats financeres, a Sant Sadurní.
Amb aquesta mesura es pretén fer aflorar una major oferta d’habitatge i donar compliment a la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.
El Servei Local d’Habitatge, que es va posar en marxa fa uns mesos, s’ocupa de la borsa de lloguer de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a l’àmbit municipal, així com la gestió dels habitatges de protecció oficial que hi ha actualment a Sant Sadurní, en les promocions de l’Avinguda Francesc Macià i a un edifici del carrer Montserrat.
Des del Servei Local s’ofereix una gestió gratuïta dels tràmits de la bossa de lloguer i es dóna també cobertura als propietaris amb assegurances multirisc sobre el pagament del lloguer i la llar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: