Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada ‘Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents catalanes a debat’ analitzarà a Vilafranca el present i el futur del sector

La jornada vol ser un punt de trobada de tots els agents implicats per reflexionar sobre l’estat actual i el futur del sector.

L’Odissea Associació Cultural, el Grup Bestiari de llibreries independents i Llegir en Català, l’Associació d’Editorials Independents, han organitzat la jornada de treball ‘Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents catalanes a debat’, que tindrà lloc diumenge a l’edifici de l’enològica. El llibreter vilafranquí Pep Garcia parlava de la naturalesa de les llibreries i editorials independents.

Per la seva part, la presidenta de Llegir en català i editora de Raig Verd Laura Huerga posava l’accent en què volen que a la jornada es respiri un sentit crític.

Hi haurà tres taules rodones amb diversos temes a debat cadascuna. La primera, a les 4 de la tarda, tractarà sobre la transformació del món editorial, el mapa del sector del llibre a Catalunya i els models contraposats dels grans grups editorials davant les llibreries i editorials independents.

La segona, a les 5, versarà sobre la col·laboració necessària entre editors i llibreters, plantejarà els exemples de treball associatiu de Bestiari i llegir en Català i tractarà el concepte de llibreria com espai cultural i social. Finalment, la tercera taula, prevista per les 6, debatrà sobre el futur d’editorials i llibreries independents, l’edició en català i el paper de l’escola i les administracions públiques, la transformació de les biblioteques a l’era digital i els mitjans de comunicació i la desaparició del llibre.

Cada taula comptarà amb la participació de diferents ponents, llibreters, editors, bibliotecaris, periodistes, escriptors i representants de l’administració. També hi haurà una fila zero que dinamitzarà els debats en cada cas i la possibilitat que el públic hi intervingui.

La jornada es clourà amb la preestrena del documental del realitzador Pep Puig ‘Els llibres i els dies, les editorials i llibreries independents a Catalunya’.

Tant la jornada com el documental han nascut amb la voluntat de difondre tot el que estan fent llibreries i editorials independents però també d’obrir una reflexió seriosa sobre el futur del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: