Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri d’Agricultura ja té enllestit el nou reglament del Cava de “Paratge Qualificat” que podria ser una realitat a fins d’aquest 2016

En el transcurs de la roda de premsa que el Consell Regulador del Cava ha realitzat a Barcelona per presentar els resultats del 2015 s’ha donat a conèixer també en quin moment es troba el nou reglament que farà possible la comercialització d’un producte amb distintiu d’alta qualitat.

S’hi va referir el subdirector general de Qualitat diferenciada i Agricultura ecològica del Ministeri, Rafael Bolívar. El representant del govern espanyol va exposar que el 2015 ha estat un any intens de treball per adaptar la regulació de les figures de qualitat per adaptar-se a la Unió Europea. La llei ha permès regular la figura de cava Premium i dins d’aquest s’està treballant per desenvolupar el cava de paratge qualificat. La regulació té un primer procés en el marc de l’estat i una segona fase a les institucions europees. Pel que fa a la primera part Bolívar va assegurar que està pràcticament acabada.
D’aquesta manera i si tot prospera com està previst a finals d’any ja podria ser una realitat. El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, està convençut que aquesta distinció donarà més valor al cava.
Aquest distintiu l’obtindran els Caves Premium que compleixin els requeriments i condicionants de producte singular i que acreditin la seva procedència de les parcel·les de més alta qualitat.
La tramitació està pendent ara de l’informe del Consell d’Estat i el seu posterior trasllat al Consell de Ministres. Així doncs s’està pendent també de la constitució d’un nou govern a l’Estat Espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: