Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cellers Torres ha facturat 263 milions d’euros el 2015

Les vendes dels seus vins d’alta gamma al mercat domèstic augmenten un 12% en valor.

Cellers Torres ha tancat l’exercici 2015 amb un increment de la facturació de 9,7%, arribant fins als 263 milions d’euros. Aquesta millora de la facturació s’ha vist influenciada per un canvi de divises favorable, que no ha repercutit significativament en el resultat d’aquest exercici degut a les assegurances de canvi euro/dòlar preses a finals del 2014. Les exportacions de vi i brandi, que suposen el 72% del total de vendes en valor, han mostrat una correcta evolució a Europa i Àsia. També destaca la bona actuació de les seves filials internacionals de la Xina, Xile i Suècia.
El mercat domèstic, per la seva banda, ha registrat un lleuger creixement del 2% en valor, continuant amb la tendència ascendent dels últims dos anys. Cal destacar el bon comportament de les zones turístiques com Canàries i l’increment de les vendes dels seus vins d’alta gamma, que han augmentat un 12% en valor en comparació amb l’any anterior i s’han concentrat sobretot en el canal de la restauració. Les vendes de brandi a Espanya també han crescut en valor, encara que en menor proporció, en un 4%.
Torres China continua sent la primera filial de Cellers Torres quant a facturació i a nombre de col·laboradors, amb unes vendes que han superat el 2015 els 35 milions d’euros i una plantilla de prop de 300 persones.
La nota negativa ve donada, en part, per mercats com Rússia i Brasil, ja que la devaluació de la seva moneda ha comportat una disminució de la rendibilitat en aquests mercats. Pel que fa al vi, els seus principals mercats són Espanya, el Regne Unit, Xile, el Canadà, la Xina i Suècia.
Cellers Torres ha invertit 16 milions d’euros el 2015. Cal destacar projectes com la compra de 14 hectàrees de vinya a Ribera del Duero per elaborar un vi d’alta gamma, la fase final de les obres d’adequació del celler de Santa Margarida d’Agulladolç, al Penedès, que està destinat a l’envelliment del cava que sortirà a la llum a finals d’aquest any, i la construcció d’un celler de microvinificacions a Pacs per a la investigació, entre d’altres, de varietats ancestrals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: