Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escola Sant Elies ha inscrit 3 equips per participar a la Trailwalker d’Oxfam Intermon 2016

Es tracta d’un projecte i un repte esportiu, solidari i de compromís amb la societat, que estan impulsant des de l’escola. De fet és l’únic centre educatiu del Penedès que participa en aquest projecte.

La directora de l’escola, Cristina Fernàndez, assenyala que com a escola Vedruna cada any participen en algun projecte solidari i enguany han optat per aquesta cursa perquè recull molts dels valors que volen trametre als alumnes.
Oxfam Intermon Trailwalker “100km, una causa” és una cursa solidària que transcorre per la Via verda Pirineu – Costa Brava de 100 quilòmetres de llargada.
Es participa en equips de 6 persones, 4 corredors i 2 de suport amb cotxe que han de fer el recorregut conjuntament amb un màxim de 32 hores.
L’esdeveniment està promogut per Oxfam Intermón, ONG que duu a terme als països més pobres projectes de desenvolupament, acció humanitària, o comerç just.
L’objectiu de l’esdeveniment és recaptar fons per a la realització de les tasques d’Oxfam Intermón. És condició indispensable per poder participar en l’esdeveniment que cada equip realitzi un donatiu de 200 € en el moment de la inscripció i aconsegueixi una recaptació mínima de 1.500 € en donatius.
En el cas de l’escola Vilafranquina ha suposat la implicació de tota la comunitat educativa. Els equips estan integrats per mares, pares i professors i els alumnes han participat en diferents activitats de recaptació i han estudiat a les aules les activitats que desenvolupa la ONG.
Primer van considerar que podien arribar a inscriure 2 equips, un que farà la prova corrent i un altre que la farà caminant, però l’èxit de participació els va encoratjar a muntar un tercer equip.
Es pot anar seguint el dia a dia dels entrenaments dels equips al twitter de l’escola i al seu blog.
L’escola ha comptat amb la participació de col·laboradors per poder assolir el repte de recollir els 1500 € mínims que es necessiten per participar.
També s’han posat a la venda motxilles solidàries i s’han recaptat aportacions a partir d’activitats com un Berenar i Esmorzar solidari o amb les entrades dels Pastorets. Aquest diumenge l’escola organitza una sortida a la via verda de Girona per tal de conèixer el terreny de la cursa, fer un entrenament i gaudir d’una jornada festiva.
En l’edició de l’any passat a Catalunya hi van participar 337 equips i es van recollir més de 600.000€.

Comentaris

  1. Irene Mestre

    És un orgull formar part d’una comunitat de pares I escola on es promouen I aconsegueixen iniciatives tan maques com aquesta!!!
    La meva gratitud, admiració i Felicitats als pares, mares i professors que desinteressadament estan gestionant-ho tot perquè tots sabem que no és fàcil. Molt bé!!!!!

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: